Personen bakom museet

Jag heter Sten-Olov Eliasson och är född 1957 i Askersund vid Vätterns norra ände. Mitt tågintresse har följt mig genom åren och nu vid snart fyllda 50, så har det tagit "enorma"proportioner. (Allt enligt frugan).

Drömmen att få starta ett "tågmuseum" har legat och grott i mig några år nu. Tillfälligheter gjorde att jag nu har en lokal lämpad för ändamålet. Rädslan att få grejerna stulna har gjort att jag tvekat i flera år, men behovet att få dela med sig är nu så stort att jag inte kan motstå längre. Samlandet i all ära, men om man inte kan dela upplevelser och erfarenheter med andra så är värdet ganska ringa. Så håll till godo! Det är långt ifrån "färdigt" men kan kanske vara en upplevelse ändå? (Färdigt blir det aldrig)

Som ni lägger märke till så samlar jag även på lite kuriosa, d.v.s. allt! som har med järnväg att göra. SJ ligger mig varmt om hjärtat. Som 14-åring hade jag det stora nöjet att prya, som det hette då, på SJ i Hallsberg. Jag var vid ställverket och jag satt i biljettluckan till många resenärers belåtenhet. Matte har aldrig varit min starka sida, så många åkte nog ganska billigt. Men det var två fantastiska veckor. Jag sökte naturligtvis till lokförarutbildning, men kom inte in det året. (1977) Och sedan var det lumpen och "brudar" och livet rann iväg. Men jag åker tåg så ofta jag får möjlighet. Både på museiebanor och på statsbanan. Har åkt inlandsbanan och malmbanan, har även varit i Norge på tågsemester. En annorlunda upplevelse var en tågresa i Tjeckien. Det skiljer onekligen några år i utvecklingen, på gott och ont.

Tack för besöket och välkommen åter!

 

© 2010 Fleischmannmuseum.se | Kontakt